Menu Content/Inhalt

Pincészet

Kohári Pincészet és Vendégház-Pince

Borozó

Kohári Pincészet és Vendégház-Borozó

Vendégkönyv

Kohári Pincészet és Vendégház-Vendégkönyv
Sights
Hőforrás

Európában egyedülálló módon több mint 40 éve tör fel 410 méter mélyről az ásványi anyagokban gazdag 65-68 ­°C-os gyógyvíz. Ez építette fel a helyiek által csak „Sódombnak” nevezett természeti jelenséget. A forrás vize többek között érelmeszesedés, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására, gerincbetegségek, idegrendszeri betegségek, anyagcsere zavarok, mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. Ivókúra formájában alkalmas túlsúly, epebetegségek és gyomorsav problémák kezelésére. 

Forrás: www.egerszalok.hu 

 Egerszalók-Sódomb

 

Halastó

  Egerszalók - Halastó

A tavat a Laskó patak felduzzasztásával 1982-ben építették. 120 hektáros területen fekszik, közepén a régi patak medre, ahol a tó mélysége a 7 métert is meghaladja. A tó alján sok helyen vannak bokrok, amelyek kiváló életteret szolgáltatnak a ragadozó halfajoknak. Átlagos mélysége 3 méter.

Forrás: www.egerszalokihorgaszto.hu

 

Barlanglakások

A lakásokat a XIX. század elején a Bükk riolittufájába vágták ki. Mára már csak kamráknak, borospincéknek használják az egykori lakásokat.

 

Barlanglakások

 

Laskó patak hídja

Kőhíd

A falu belterületének impozáns építménye az egynyílású kőhíd, amely a  XIX. században épült.

 

 

Betyárbújó kaptárkő

A vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványai. A tömbbe kunyhót vágtak, kő fekhellyel és polcokkal.

 

Kaptárkő

 

Római Katolikus templom

Római katolikus templom

A barokk templom 1738-ban épült. Itt található a Csodatévő Mária kegykép, valamint a rokokó faragású hordozható Mária-szobor a XVIII. századból.

Forrás: www.bucsujaras.hu

 

Falusi Apartmanház

Kohári Pincészet és Vendégház-Apartman

A Pincészet Vendégháza

Kohári Pincészet és Vendégház-Vendégház

Galéria

Kohári Pincészet és Vendégház-Programok