Menu Content/Inhalt

Pincészet

Kohári Pincészet és Vendégház-Pince

Borozó

Kohári Pincészet és Vendégház-Borozó

Vendégkönyv

Kohári Pincészet és Vendégház-Vendégkönyv
Bemutatkozás
 

Kohári István, a cég alapítójának gondolata:

"Négy évesen bort loptam, így kezdtem a borral való ismerkedést. Nagyapám fertőzött meg vele, mert a teheneire kellett vigyáznom és a hajnali munka fél deci borral kezdődött. Ez volt a védőital. Ezek után érthető, hogy az egyetem után borászati cégnél kezdtem dolgozni, később mindig valamilyen formában közöm volt a szőlő-bor ágazathoz. A rendszerváltás után, 1993-ban, nagyapám visszakapott földjén  szüreteltünk először. Azóta folyamatosan fejlesztünk, alkalmanként részt veszünk egy-egy  borversenyen. Több nagy aranyéremmel dicsekedhetünk – de hát gyere el, és kóstold meg, mire kaptam! Erről nem beszélni kell, hanem személyesen megízlelni!"

 

Kohári Úr szavai után, melyek a Pincészet csodálatos múltját idézik ide, néhány mondat az új gazdáról.

Tóth István 1985-ben végzett a Kertészeti Egyetem szőlész szakán. Azóta folyamatos kapcsolatban él a borokkal. Kezdetben kereskedőként ízlelhette az ország különböző borait, később a Budai Várban működő varázslatos hangulatú Faust Pincének volt tulajdonosa.

2002-ben döntöttek úgy barátjával, Vámos Attilával, hogy Szomolyán saját bort készítenek majd. Az Attila Pincészetben a kézműves borok pompás serege várja a kedves vendégeket.

Nos, ez az a háttér, mely oda vezetett, hogy a Kohári család és az új tulajdonos bizalmat szavazott Istvánnak!

2013. októberétől tehát ő és párja várja a kedves régi és új vendégeket a Pincészetben, hogy kiderüljön, hogyan lehet átvezetni az elmúlt 15 évet egy új korszak felé. Megőrizve minden szépet és jót és új lendületet adva ennek a csodálatos szakmának, amit oly sok ember csodál!

 

Szeretettel várunk tehát mindenkit, hogy megismerkedhessen a meseszép panorámával, a nyugalommal és a  borainkkal!

 

Tóth István és Németh Ágnes

 

Falusi Apartmanház

Kohári Pincészet és Vendégház-Apartman

A Pincészet Vendégháza

Kohári Pincészet és Vendégház-Vendégház

Galéria

Kohári Pincészet és Vendégház-Programok